Jdi na obsah Jdi na menu
 

Krkonošský letní biatlon ve Strážném

16. 10. 2015

detsky_domov_se_skolou_vrchlabi.jpg

Na tuto tradiční sportovní akci, kterou pořádáme jednou za dva roky ve Strážném, jsme se pilně připravovali od začátku školního roku. Nakonec do výběru závodníků, kteří budou reprezentovat naše zařízení se dostali chlapci: Mikó František, Chalupa Michal, Kraus Petr a Gottwald Jan. Příprava spočívala v nácviku střelby a kondičních bězích. Postupem času jsme tyto dvě části spojovali, aby se chlapci naučili střílet i při fyzické zátěži, což je základ úspěchu při biatlonovém závodě.

A nyní k samotnému závodu. Jako první byl na pořadí biatlon jednotlivců. Celkem k závodu odstartovalo 62 závodníků ve třech věkových kategoriích. V kategorii starší žáci jsme získali hned dvě medaile. První místo patří Petru Krausovi a druhé Františkovi Mikovi. Michal Chalupa přestože měl stejně dobrou střelbu jako první dva chlapci se v běžecké části propadl na 11 místo. Jeho chvíle měla ještě přijít. V kategorii mladších dorostenců jsme měli jen Jana Gottwalda. Ten se bohužel jedním netrefeným terčem připravil o třetí místo. I tak ale svým šestým místem přinesl důležité body do celkového pořadí. Odpoledne následoval závod tříčlenných štafet. Celkem jich startovalo šestnáct, naše štafeta byla ve složení Kraus, Chalupa, Miko. Bohužel hned v prvním úseku se Petrovi nepovedla střelba a musel na 5 trestných okruhů, což mělo za následek propad ke konci startovního pole. Druhý úsek převzal Michal, který se chopil své šance a bezchybnou střelbou náš tým poslal na páté místo. Třetí úsek převzal František, a ten udržel tuto pozici až do cíle.

Díky těmto výborným výsledkům se náš tým v celkovém pořadí umístil na druhém místě z třinácti zařízení. Chtěl bych poděkovat chlapcům za výbornou reprezentaci a pomoc při přípravě závodního areálu. Také za slušné chování a udržení týmového ducha do dalších soutěží.

vychovatel: Mgr. Kučera Matouš

 

zkehojznhsku5zpjiohnxaldfnpwvubvzgkxqhi2b4piirpv38k-ixxoh7kh9ku-haa3yoo.jpg

dsci1026.jpg

dsci1040.jpg

l97f0tobqlfxhd-ylhon98td7bdia1q1xtcs8oi0_eo_jfrbmeteefmgduh_egfuoh6nykq.jpg

Dne 10.10.2015 se tradičně pořádal Krkonošský letní biatlon, který se konal ve Strážném. Zahájení biatlonu bylo v půl jedenácté. V deset si vychovatelé přebrali startovní čísla, která byla přiřazena účastníkům závodu. Závod spočíval v tom, že z pěti diabolek měli sestřelit pět terčů. Trať, kterou absolvovali závodníci měřila 800 metrů. Pomalu se schylovalo k půl jedenácté a připravoval se první závodník. Odbila půl jedenáctá a první závodník vyrazil. Závodníci byli pouštěni po minutě. Celkem se zúčastnilo 60 závodníků, ze čtrnácti zařízení. Za Vrchlabský dětský domov se školou bojovali tito závodníci: Kraus Petr, který byl ve skupině starších žáků první, Mikó Fanda, který ve stejné kategorii získal místo druhé, Chalupa Michal, který obsadil 11. místo, Gottwald Honza, který v kategorii mladšího dorostu byl šestý. Závod jednotlivců se konal od půl jedenácté do čtvrt na jednu. Po dokončení závodu jednotlivců následoval oběd, který nám připravil pan kuchař Ondra s panem Neubaverem. Další etapa následovala a byla to štafeta trojic, která trvala do 14 hodin. Když byly výsledky spočítané, nebránilo nic v tom, že ve 14:45 bylo vyhlášení výsledků. Vyhlašovaly se kategorie starších žáků, mladších dorostenců, umístění jednotlivých zařízení, kde jsme se umístili na druhém místě a jako sportovní čest byl vyhlášen i nejmladší závodník. Po vyhlášení jsme se sportovně rozloučili popřáli šťastnou cestu a za dva roky zase na shledanou. Velké poděkování patří všem účastníkům, vychovatelům, pořadatelům, pracovní četě, kterou měl na starost pan vychovatel Píro. Největší poděkování však patří sponzorům a paní ředitelce, která to celé organizovala. Při závodu se nikomu nic nestalo, to je to nejhlavnější. Po úplném konci závodu jsme vše pouklízeli a vrátili se zpět do DDŠ.

Napsal Jan Gottwald, žák 9.tř.