Jdi na obsah Jdi na menu
 

Letní olympiáda dívek ve Višňové

7. 6. 2016

V termínu 23. -26.5.2016 proběhla letní olympiáda dívek ve Višňové.

Účastnili se: Veronika Horáková, Jitka Bažantová, Růžena Ahnelová, Nikola Dreziová, Valerie Štajerová a Eva Solovyjová. Pedagogický doprovod tvořili vychovatelé Jiří Píro a Michaela Lorenzová.

Všichni účastníci byli ubytovaní v táborovém komplexu v Biskupicích, asi 25km od Znojma. Olympiády se účastnilo celkem 13 zařízení. Soutěžilo se v atletických disciplínách (běh na 60m, 100m, 800m, štafeta; skok do dálky, vrh koulí, skok do výšky), v plavání, střelba ze vzduchovky, stolní tenis ale i míčových hrách a to ve vybíjené a volejbale, kterého se ale naše děvčata nezúčastnila.

Konkurence byla opravdu veliká, všechna zařízená nasadila na vybrané disciplíny své nejlepší sportovkyně. Naše děvčata ovšem ostudu neudělala. Valerie Štajerová se dostala do finále v běhu na 60m, kde získala 4.místo. Další 4.místo ukořistila Veronika Horáková za plavání na 25m volným způsobem a zároveň se umístila na 5. místě ve skoku do výšky a 6. místě ve vrhu koulí. 6.místo ve skoku dalekém obsadila Růžena Ahnelová. Lichotivé umístění získala i v kategorii mladší dorostenky Nikola Dreziová, která běžela závod na 100m.
Největší úspěch byl pro děvčata přespolní běh, kterého se účastnily všechny dívky a získaly krásné 3.místo a spolu s ním i diplom a bronzový pohár.

Ve vybíjené měla děvčata velkou smůlu. Nehrála vůbec špatně, několik zápasů vyhrála. Rozhodovaly ale body za každou vybitou hráčku a bohužel se nechaly dívky rozhodit soupeřem při slovním napadání, což je psychicky rozladilo a mělo to dopad na zbytek turnaje, ve kterém jsme skončily na posledním místě, avšak byl to turnaj vyrovnaný.

V celkovém hodnocení se naše zařízení DDŠ Vrchlabí umístilo na předposledním místě. Bylo to způsobeno i díky tomu, že se naše děvčata neúčastnila volejbalového turnaje a plavecké štafety. Volejbalu se naše zařízení sice neúčastnilo, hlavně z důvodu toho, že naše dívky volejbal moc neovládají, ale našly se dvě dobrovolnice – V. Štajerová a V. Horáková, které samy od sebe doplnily tým z Janštejna.

Celý pobyt na LO byl velmi pohodový a vydařený. Děvčata si zasportovala a užila si atmosféru léta a turnaje. Chovala se disciplinovaně, bez průšvihů. Nemuseli jsme se za jejich chování stydět. Některým opravdu záleželo na tom, aby mělo DDŠ Vrchlabí stále dobrou pověst, jako doposud.

                                              Zapsala Michaela Lorenzová, vychovatelka

loh-d.jpg