Jdi na obsah Jdi na menu
 

Škola v přírodě - kluci

21. 9. 2022

Jako každý rok, i tentokrát jsme se na začátku září vydali na školu v přírodě. Tentokrát jsme pro náš pobyt zvolili Jičínskou boudu ve Strážném.

Vzhledem k velkému počtu dětí jsme se rozdělili na dvě party. První půlku týdne jela na chalupu děvčata a poté jsme se s nimi vyměnili my s chlapci.

Hned po příjezdu na hory jsme se vydali na tůru na Výrovku. Druhý den jsme se probudili do mlžného rána a mlha neopustila Krkonoše po celý den. Dopoledne jsme si v rámci výtvarné výchovy vyrobili a namalovali draky. Na jejich pouštění jsme si však museli počkat až do druhého dne, kdy přestalo pršet a zvedl se vítr. Odpoledne jsme se vydali na houby a našli jsme velké „houby“ J . Další den dopoledne jsme měli projektový den na téma Mezilidské vztahy. Chlapci si vyzkoušeli různé aktivity na prověření jejich soudržnosti a důvěry. Odpoledne konečně došlo na vyrobené draky a i přes počáteční obavy, se je podařilo alespoň na chvíli dostat do vzduchu. Na velké létání jsme však chlapcům zapůjčili koupeného draka. A ještě v ten den jsme stihli delší procházku přes Klínovky k Bufetu. Všechny naše podvečery patřily hře Městečko Palermo, kterou si kluci velmi oblíbili. Poslední noc jsme ale nemohli opomenout stezku odvahy. Známá cesta od chalupy k seníku se v noci proměnila v temnou scenérii a chlapci měli co dělat, aby svůj strach přemohli. Většině z nich se to ale nakonec podařilo.

Počasí nám po celou dobu pobytu na horách příliš nepřálo, ale nakonec to nikomu ani moc nevadilo a užili jsme si to i tak.

Zapsala: Mgr. Šárka Daňková

img_6287.jpgimg_6318.jpgimg_6293.jpgimg_6311.jpgimg_6315.jpg