Jdi na obsah Jdi na menu
 

Slavnostní galavačer předávání dárků v projektu Daruj hračku

17. 1. 2017

Dne 20. 12. 2016 jsme se s dětmi zúčastnili slavnostního galavečera předávání vánočních dárků v rámci projektu Daruj hračku v kinosále KD Ostrov v Havlíčkově Brodě. Projekt Daruj hračku realizuje sdružení Tango - manažeři na vozíčcích již od roku 1997. Cílem tohoto projektu je umožnit dětem z dětských domovů anebo domovů pro osoby se zdravotním postižením splnit si prostřednictvím individuálních dárců z řad široké veřejnosti vánoční přání. Individuální dárci si v internetové databázi zvolí dítě, kterému chtějí splnit přání, koupí příslušný dárek, ten odešlou sdružení a na slavnostním galavečeru se pak dárky předávají příslušným zařízením. Děti na oplátku vyrábějí pohádkovou postavičku, kterou je pak možné přes Tango zakoupit v e-shopu a tím sdružení podpořit.

Slavnostní předávací galavečer byl i letos velkou událostí. Kromě předávání dárků z projektu jsme shlédli zajímavý kulturní program, který tvořila vystoupení dětských domovů a dalších interpretů. Děti byly nejvíce nadšené z vystoupení populárního hudebního tria Poetika, což je pop-rapové uskupení právě z Vysočiny, s nímž se v závěru galavečera mohly i osobně seznámit a vyfotografovat.

Děkujeme Tangu za zprostředkování tohoto zážitku a možnost zapojit se do projektu a individuálním dárcům za dárečky, jimiž se letos podařilo obdarovat velkou část z celkové počtu dětí umístěných v našem zařízení.

                                                           Zapsala Mgr. Marta Singh, etoped 

 

2016-12-20-15.39.54.jpg

2016-12-20-12.39.46.jpg