Jdi na obsah Jdi na menu
 

Turistika – Vrchlabí – Jilemnice, plavecký bazén

7. 6. 2016

V sobotu 7.5.2016 se děvčata Nikola D., Růžena A. a Jitka B. účastnily turistického pochodu z Vrchlabí do Jilemnice, za doprovodu vychovatelky Michaely Lorenzové.
Vyrazily jsme v deset hodin dopoledne, a vydaly jsme k náměstí, kde bylo každoroční „požehnání motorek“. Chvíli jsme zastavily nedaleko pódia, kde hrála živá hudba, a obdivovaly jsme motocykly.
Z náměstí jsme vyšly do městského parku, kterým jsme prošly okolo kláštera a poté nás čekalo první stoupání do kopce na Třídomí. Od Třídomí jsme se orientovaly dle turistického značení. Dívky měly za úkol pozorně sledovat zelenou trasu, což je drželo v pozornosti, ale zároveň je to i bavilo.
U pomníčku jsme si udělaly pauzu na svačinu, rozhlížely jsme se v krajině a libovaly si, jak nám počasí přálo.
Když jsme se vykličkovaly z Valteřic, přešly jsme silnici, kde nás čekala další příjemná část cesty a to cesta lesem. Do Jilemnice jsme přišly před 13h odpoledne. Po takřka deseti kilometrech chůze se děvčata nemohla dočkat zasloužené odměny, a to návštěvy krytého bazénu v centru Jilemnice.
Nechaly jsme tedy prohlídku města a oběd na pozdější čas a hned jsme si koupily vstupenku do bazénu na hodinu a čtvrt.
Bazén jsme si užily opravdu všechny. Děvčata sama chtěla poctivě plavat, nebála se. Jitka chtěla naučit plavat „pozadu“, Nikola si dala pár bazénů v rámci tréninku na letní olympiádu, Růžena zase vymyslela, že budeme hrát vodní hry. Hodina a čtvrt ale utekla jako mávnutím kouzelného proutku a po plavání nám hezky „vyhládlo“. Obědvaly jsme typický výletový řízek s chlebem, který jsme vytáhly ze svačinového balíčku přímo na lavičce na náměstí Jilemnice, kde jsme se zastavily po kratičké procházce po městě.
O půl třetí jsme nasedly do autobusu, který nás odvezl přes Benecko do Vrchlabí, na Knežický vrch. Tam jsme vystoupily a pokračovaly v procházení se ve slunečném počasí. Naše kroky vedly okolo jízdárny s koňmi a okolo kapličky sv. Anny, odkud je krásný výhled na celé Vrchlabí.
S dívkami jsme se shodly na tom, že se nám výlet opravdu moc líbil. Cestou jsme si povídaly, zpívaly a držely jsme velice příjemné tempo. Rozhodly jsme se tedy komorní výlet zakončit pohárem zmrzliny v centru Vrchlabí.
Děvčata se chovala naprosto vzorně po celý den, dokonce i autobuse a restauraci.

 

                                              Zapsala Michaela Lorenzová, vychovatelka